İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Tapu ve kadastroya sistem değişikliği geliyor

Tapu ve kadastroya sistem değişikliği geliyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan 2024-2028 Stratejik Plan raporuna göre ülkemizde yer alan alanlar üç boyutlu şekilde haritalandırılacak. Ayrıca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne entegre bir Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulacak.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan '2024-2028 Stratejik Planı' raporunda arazinin tüm boyutlarındaki bilgileri içerecek sisteme dair adım atılması gerektiği vurgulandı. Söz konusu raporda bu gerekliliğin çok boyutlu kadastro sistemi ile gerçekleştirilebileceğine değinildi.

3 BOYUTLU MODELLEME GELİYOR

Yeniden yapılması planlanan boyutlandırmaların ardından üç boyutlu bir harita çıkarılacak. İşlemler sonucu ortaya çıkan şehir modelleri ve kadastro altlıklarının entegrasyonu sağlanarak altyapı ve deniz kadastrosunu içeren çok boyutlu kadastro sistemi kurulacak.

GAYRİMENKUL FİYAT ARTIŞLARI TAKİP EDİLECEK

Ayrıca yapılacak üç boyutlu haritalandırma çalışmaları sonucunda oluşacak veri havuzu ile bağlantılı bir Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi’nin kurulması da öngörülüyor.

Söz konusu bilgi merkezi ile değer değişimlerinin takip edilmesi ve emlak piyasasındaki ani fiyat artışlarının engellenmesinin planlandığına değinilen raporda, söz konusu verilerin vatandaşlar tarafından kolay anlaşılabilir hale getirileceğine de dikkat çekildi. 



Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir