İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
1 Ocak itibariyle başladı! Tapuda yeni dönem resmen başlamış oldu

1 Ocak itibariyle başladı! Tapuda yeni dönem resmen başlamış oldu

1 Ocak itibariyle başladı! Tapuda yeni dönem resmen başlamış oldu

Miras bekleyen milyonları ilgilendiren yeni düzenleme devrede. Bu yıl itibariyle tapuda yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemde miras paylaşımı peki nasıl olacak? İşte tapu düzenlemesine ilişkin bilinmesi gereken detaylar

Yapılan açıklamaya göre, mirasçısı olduğunuz taşınmaz malların tapu bilgilerini öğrenmek artık oldukça kolay. Vatandaşlar, miras yoluyla devraldıkları taşınmazların tapu kayıtlarını görmek ve sorgulamak için webtapu.tkgm.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. Artık, miras yoluyla kalan taşınmazların kardeşler arasında devri için noter işlemi yapılma zorunluluğu ortadan kalktı. Bu durum, kardeşler arasında kalan mirasın paylaşılması sürecinde hem maliyetleri düşürüyor hem de işlemleri hızlandırıyor. Kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve bu sözleşmenin her iki tarafça imzalanması, miras payının devri için artık yeterli olacak. Bu değişiklikler, tapu ve miras işlemlerinde önemli kolaylıklar sağlayacak.

YENİ DÜZENLEMEDE TÜM DETAYLAR

Milyonlarca vatandaş, gayrimenkul alım-satımı ve tapu işlemleri gibi konularda haklarını araştırırken, özellikle hisseli tapu sahipleri için önemli değişikliklerin yapıldığı bir döneme girildi. Tapu ve miras işlemlerinde yaşanan bu yeni gelişmeler, kardeşler arasındaki taşınmaz devir işlemlerini büyük ölçüde kolaylaştıracak.

Kendisine babasından ve dedesinden miras kalanları ilgilendiren haber duyuruldu. İşte öğrenmek için yapmanız gerekenler.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, mirasçısı olduğunuz taşınmaz malların tapu bilgilerini öğrenmek artık oldukça kolay. Vatandaşlar, miras yoluyla devraldıkları taşınmazların tapu kayıtlarını görmek ve sorgulamak için webtapu.tkgm.gov.tr adresini ziyaret edebilirler.

Noter Zorunluluğu Kalktı

Artık, miras yoluyla kalan taşınmazların kardeşler arasında devri için noter işlemi yapılma zorunluluğu ortadan kalktı. Bu durum, kardeşler arasında kalan mirasın paylaşılması sürecinde hem maliyetleri düşürüyor hem de işlemleri hızlandırıyor. Kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması ve bu sözleşmenin her iki tarafça imzalanması, miras payının devri için artık yeterli olacak.

Hisseli Tapu Satışlarında Ortak Karar Şart

Hisseli tapuların satışında ise hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapuda hazır bulunmaları gerekiyor. Bu da demek oluyor ki, bir gayrimenkulün hisseli tapusunun satışı için tüm hissedarların anlaşması ve tapu dairesinde bir araya gelmeleri şart.


Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir